For første gang i mange, mange år skal jeg ikke holde en eneste gudstjeneste i påsken. Det er lidt specielt, men det giver også meget ro på. Så nu kan dagene nydes og fyldes med en tur i kirke, samvær med familien og forhåbentlig lidt tid udenfor i solskin 🙂

Og når jeg ser og hører solsorten sidde på græsplænen eller fløjte i et træ – så er det lidt som besked om, at noget nyt er på vej. Som Maria fik en hilsen fra englen, sådan mødes vi også af en hilsen – naturen vågner, det spirer på ny.

Det er påske! Alting springer ud,

alle knopperne er lige ved at briste,

det er livet, der vil leves. Det er Gud,

der vil trøste alle os, der måtte miste.

Og når Gud gir liv

og gør det underfuldt og grønt,

blir det påske og opstandelse

og skønt! (100 salmer, nr. 828)

I dag er det skærtorsdag, den dag hvor nadveren blev indstiftet om aftenen. Jesus og disciplene sad og spiste påskemåltidet, da Jesus pludselig tog brød og vin og gav dem en helt ny betydning.

Påskemåltidet bestod blandt andet af usyret brød og bitre urter – det har jeg tænkt lidt med i det flettede brød, jeg har bagt. Det er dog en helt almindelig gærdej – lig denne – og så fyldt med forårets urter. Jeg fandt ramsløg, purløg og timian i haven, kom tillige lidt persille og hvidløg i dejen – så det hele duftede bare dejligt 🙂 Og når man så fletter brødet i stedet for blot at komme det i en brødform – ja, så ser det da lidt festligt ud 🙂 Og passer til enhver frokost her i påsken.

Du ønskes en velsignet påske – med glæde, lys og masser af håb.

Jette