Ole har fået en ny ovn 🙂 Det er måske ikke sådan den mest interessante nyhed – men det gør en verden til forskel, når der skal bages. Den gamle ovn havde gjort det godt – var omkring tyve år – men nu nægtede den at varme mere end 150 grader. Og så er det lidt besværligt at bage brød og andre lækkerier.

Så i går blev den nye ovn sat til – og jeg er gået i gang med at bage de allerførste kardemommesnurrer 🙂

Men lige et ord om genbrug – for det kunne da godt være, at den gamle ovn kunne repareres – men jeg tænker alligevel, at efter 20 års flittigt brug, så er det en fornuftig levetid på sådan et apparat. Og der er tillige sket virkelig meget på den teknologiske side gennem alle de år. Vægten er reduceret og støjen er nærmest ikke eksisterende. Så jo, jeg er glad for, at Ole investerede i en ny ovn 🙂

Kardemommesnurrer (9 stk)

50 gr. grahamsmel

150 gr. hvedemel

50 gr. smør/margarine

1 æg

1½ dl. kold mælk

15 gr. gær

2 spsk. sukker

½ tsk. groft salt

1 tsk. kardemomme

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret heri. I en anden skål kommes mælk og gæren røres ud heri. Mælkeblandingen og ægget tilsættes melblandingen og det hele æltes til en dejlig blød dej. Måske der skal en anelse mere mel i. Stilles til hævning et par timer på køkkenbordet.

Fyld:

75 gr. smør/margarine

75 gr. sukker

1 spsk. kardemomme

Alle ingredienser kommes i en skål og røres godt sammen – og er så klar til at blive smurt ud på dejpladen senere.

Når dejen er hævet, rulles den ud til et rektangel 5-6 mm tyk (jeg har stor glæde af at bruge min rulle med “målebånd”) Fordel remoncen på hele pladen og fold den på tværs. Skær 9 strimler og sno dem efter bedste evne, sæt dem på en plade med bagepapir og bager 13-14 minutter ved 200 grader. Og der er duft af kardemomme i luften 🙂

Sådan så mine ud, da de kom ud af den nye ovn. Jeg havde sat dem tæt i en firkantet form, for at være sikker på, at fyldet ikke løb nogen steder. Det ville bare være så ærgerligt, første gang ovnen var i brug, så at brænde sukker fast i bunden 🙂

Det undgik jeg 🙂 Og nu er der snurrer både til eftermiddagskaffen og formiddagskaffen i morgen.

Velbekomme.

Jette