Engelsk julekage anno 2022

Jeg har godt nok mange gange bagt den engelske julekage 🙂 Til trods for, at det nok mest er mig selv, der er fan af den kage. Men så spiser jeg den jo bare i små portioner, helt ind i januar.

I dag kom kagen ud af køleskabet, der har den været gemt væk i nogle uger. Men nu skulle den pyntes. Og under marcipanovertrækket er der et tyndt lag marmelade. Det er i år lavet af både abrikoser, men også dadler og svesker. Igen var det en opskrift jeg mødte på nettet, og tænkte, at den kunne da fint afprøves her. Nu afventer jeg, hvordan det smager sammen med kagens andet indhold af tørret frugt. Men det skal nu nok gå godt 🙂

Der blev lidt marmelade i overskud, det kan måske bruges i en marcipanrulle til julekonfekten.

Hvis det skulle være helt korrekt, så skulle kagen overtrækkes med royal icing – det vil sige glasur lavet med æggehvide. Men jeg synes, det bliver så stift og kedeligt med tiden, så det har jeg udeladt.

Derfor er kagen også marcipanfarvet i udtrykket.

Så skulle pynten laves. Det blev til enkle roser. Dem har jeg lavet så ofte, så det lå lige for.

Og som det allersidste drysses lidt guldstøv på toppen. Så er det blot lige om at finde en passende lejlighed til at skære kagen for. Det sker senest til jul – og jeg glæder mig til at smage kagen.

God weekend – og fjerde søndag i advent.

Jette

Forrige indlæg

Sne

Næste indlæg

Sidste søndag i advent

2 Kommentarer

  1. Sådan en engelsk julekage smager forrygende godt. Jeg har aldrig lavet en, kun fået den andre steder. Måske næste år? Og jeg er helt enig med dig om glasurlaget. Det kan man ret godt undvære 🙂
    Rigtig god jul til jer og kh, Karen

    • Kære Karen. Tak og i lige måde. Ja, det med julekagen fordrer lige at man komme i tanke om den i tide – det er heller ikke hvert år, at jeg når det 🙂 kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal