Det er overskriften over min fredag 🙂 Fredag er fælles for os alle. Fredslyset er kommet til, fordi det kommer til Gesten kirke på søndag. Og forberedelse er som så ofte før – at skrive søndagens prædiken.

På søndag er det er jo tillige første søndag i advent – og dermed det nye kirkeårs begyndelse. Og altid en festlig dag i kirken med nye lys og en fin adventskrans.

Fredslyset er en tradition som stammer Østrig, og er knap 150 år gammel. I fødselskirken i Betlehem er der altid et tændt lys. Og det er med flammen fra det lys, at der tændes et fredslys, som så flyves til Wien, og derfra sendes små lys med ild fra flammen i Betlehem ud i hele Europa. Det er Sct. Georgs Gilderne, der står for det praktiske. Men en smuk tanke at lyset fra Jesu fødested spredes ud i verden – og tænder lys i vores del af verden. Fredslyset er ikke som sådant et religiøst symbol, eller tillægges politiske bagtanker. Men lys kan noget.

Så fredslyset fra Betlehem bringer både mod og håb, taler for forståelse og tolerance og opfordrer til aktivt at tænde lys i andre menneskers liv.

Det er da kun til at bakke op om.

Så vi tænder med glæde fredslys ved gudstjenesten på søndag.

God weekend og glædelig første søndag i advent.

Jette