Det er blevet tid til at spise suppe. Og så er der også brug for lækre brød til at følge med på sidelinjen 🙂

Tiden lige nu peger hen på billige retter – og her er suppe virkelig en god ret. Vi har indført en ugentlig suppedag, og her bliver der eksperimenteret med mange forskellige slags. Så kartoffel-porre suppen har fået kamp til stregen. I går var suppen med sød kartoffel, gulerod, ingefær og chili. Det smagte godt og varmede på samme tid 🙂

Brødet, som fulgte med, var også lækkert. Som det meste nybagte brød nu er. Alene af den grund giver det så meget mening at bage sit eget brød 🙂

Opskriften her er inspireret af en video på youtube, se den gerne her.

Madbrød med krydderurter

2 dl. koldt vand

½ dl. creme fraiche, yoghurt el. lign.

1 tsk. groft salt

1 spsk. olie

10 gr. gær

50 gr. grahamsmel

ca. 250 gr hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold igen med hvedemelet, og se hen af vejen, hvor meget der skal bruges. Dejen skal kunne æltes med let hånd. Sæt dejen til hævning et par timer på køkkenbordet.

Fyld

½ dl. frisk hakkede krydderurter (persille, rosmarin, timian oa)

1 fed hvidløg, presset

½ tsk. groft salt

lidt tørret chili

2 spsk. olie

Rør fyldet sammen.

Dejen tages ud af skålen og æltes meget let og rulles så forholdsvis tyndt ud. Læg dejen på en bageplade med bagepapir på og fordel fyldet oven på. Brug hænderne til at få fyldet ud på hele fladen og tryk så med fingerspidserne rundt i hele dejen.

Efterhæver mens ovnen varmer op til 250 grader. Bag brødet ca. 12 minutter, til det er flot gyldent.

Og så har du det lækreste brød, som kan spises som det er. Gerne med et glas rødvin til 🙂

God weekend.

Jette