Klimamad – det er titlen på en bog, som jeg faldt over på biblioteket forleden. En bog, jeg ikke tidligere er stødt på – og den unge svenske forfatter har jeg heller aldrig hørt om før. Til trods for at hun har ganske mange følgere på sin Instagram i Sverige. Du kan følge hende her: “portionenundertian”

Hendes mission er at lave lækker mad med masser af bønner, linser og grøntsager. Og alt sammen bliver til retter, som koster under ti kroner at lave. Jeg ved ikke, om det helt holder i dag, men det er i hvert fald billig mad. Og god mad. Lige efter min smag. Hvis jeg var alene, ville jeg begynde fra en ende af – men med behørigt hensyn til resten af familien, så bliver det i mindre bidder, at retterne afprøves 🙂

I går var det disse glutenfri frøkiks jeg bagte. Og de blev vældig gode. Sprøde og smuldrede ikke, som jeg ellers synes det kan ske med glutenfrit bagværk.

Opskriften er virkelig let at gå til – det, som varer længst er tiden i ovnen 🙂

Glutenfri frøkiks

2 dl frø og kerner (f.eks. sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner)

½ dl. kartoffelmel

1 dl. kogende vand

1½ spsk. olie

½ tsk. groft salt

1-2 tsk. krydderurter (basilikum, oregano, timian osv.)

Bland alle ingredienser sammen og lad det stå ca. 10 minutter. Det blender godt sammen til en sammenhængende masse. Fordeles så på en plade med bagepapir og rulles tyndt ud (læg et stykke bagepapir over og rul på det, og fjern papiret inden pladen skal i ovnen) Bag kiksebunden ved 150 gr. ca. en time. De skal blive gyldne, men ikke for mørke.

Køler af og knækkes i stykker.

De små stykker kiks smager dejligt bare som snack, men fungerer også vældig godt med ost oven på 🙂

God onsdag.

Jette