Nu skulle det prøves 🙂 Jeg har før læst om romkugler med bønner, eller dadelkugler i forskellige varianter. Men jeg har aldrig prøvet at lave dem selv. Men nu var der lige en rest sorte bønner tilbage i skuffen, og jeg havde lånt Mia Sommers fine bog om bælgfrugter, hvor der var en opskrift i, der kunne bruges. Så de sorte bønner blev sat i blød og jeg gjorde klar 🙂

Jeg har før bagt cookies med bønner – og det var ikke den helt store succes (de er i hvert fald ikke blevet bagt siden), så måske var det derfor, at jeg har været lidt tilbageholdende. Men den her opskrift er nu mega god. Let at gå til og bønneromkuglerne smager dejligt. Søde og med lidt at gumle på. Og uden sukker eller andet fedtstof – ja så er de næsten sunde 🙂

Bønneromkugler (12 stk)

75 gr. tørre sorte bønner (udblødes og koges møre)

150 gr. dadler (uden sten)

1½ spsk. kakao

1 spsk. havregryn

skal af ½ citron

½ spsk. rom

De afkølede sorte bønner kommes i foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og det hele køres godt sammen. Dejen formes til runde kugler, som trilles i krymmel, kokosmel eller andet, der kan give lidt spræl til kuglerne 🙂

Køler af og opbevares i køleskab eller fryses og tages op, når du lige mangler lidt guf. Bønneromkugler smager virkelig forbavsende godt. Min skepsis blev i den grad gjort til skamme.

Så gæsterne, som kommer på besøg i weekenden, kan godt forvente at få serveret en bønneromkugle til aftenkaffen.

Jeg ønsker dig en dejlig weekend.

Jette