For noget tid siden købte jeg en pose rodfrugter. De er altid gode at have liggende i køleskabet – så er der altid mulighed for at lave et godt tilbehør til aftensmaden. Bagte rodfrugter smager vældig godt.

Men problemet er lidt rødbederne. Jeg er ikke så glad for dem. Så længe har der ligget et par forsømte rødbeder nederst i køleskabets grøntsagsskuffe. Men nu skulle de frem i lyset. Så den ene blev en del af et fad med bagte rodfrugter – og den anden er nu endt i et par små brød 🙂

Jeg brugte opskriften her – og lavede i stedet for boller to små brød. Fine og festlige i farven – den farvestrålende rødbede og de grønne græskarkerner – det spiller ganske fint. Og smagen er altså også blevet helt fin 🙂

Sådan ser brødene ud, inden de kommer i ovnen. De har virkelig en fantastisk farve – men ikke en farve vi er så vant til, når vi taler brød.

Og jeg ved ikke, hvad det er der sker under bagningen. Men farven aftager, og når brødet skæres over, så er det næsten normalt farvet i krummen, men med meget røde fregner fordelt over det hele 🙂 Og rødbeden fra grøntsagsskuffen har fået et nyt og bedre liv. Vi har nydt det saftige brød både til eftermiddagskaffe og morgenkaffe.

På en blæsende fredag.

Jette