Til høstgudstjenestens auktion fik jeg erhvervet mig et par rødbeder. Og tiltænkte dem noget bagværk, for jeg tror, jeg har spist de rå revne rødbeder, jeg skal spise 🙂

I mine unge dage var jeg (helt frivilligt) 14 dage på et kursted, hvor der blev serveret rå revne rødbeder morgen, middag og aften. Så nu har jeg et lidt distanceret forhold til rødbeder.

Men derfor skal de jo ikke helt negligeres. Og er nu kommet i nogle fornuftige boller.

Rødbedeboller med grønne græskarkerner (6 store stk.)

15 g. gær

½ dl. surmælksprodukt

1½ dl. vand

25 gr. græskarkerner

100 gr. revet rå rødbede

1½ tsk. groft salt

1½ tsk. honning

1 spsk. olie

50 gr. rugmel

50 gr. fuldkornshvedemel

ca. 350 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Det bliver en let klistret dej, så jeg æltede den kun let.

Stilles til hævning, gerne et par timer. Min nåede kun at hæve knap så længe. Formes med let hånd til ca. 6 store boller, der efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader.

Bages ca. 25 minutter og afkøler på en rist.

Nogen vil beskrive dem som fine og farvestrålende 🙂 Jeg beskriver dem som alternative – søde, solide og med smag af rødbede.

Og en mulig måde at anvende en god dansk rodfrugt på 🙂

God tirsdag.

Jette