Flagkage

Ja, ting ser somme tider lettere ud på tv end det helt er i virkeligheden. Jeg bakser i hvert fald noget med de udfordringer, som deltagerne i Den store bagedyst får 🙂 Men det er bestemt også sjovt og lærerigt. Og heldigvis – selv om udseendet ikke bliver helt som ønsket – så er smagen som oftest ret god 🙂

Første forsøg med flagkagen blev lavet med den glutenfri lagkagebund – det gik okay, bortset fra at bunden jo altså var brun og ikke spor rød. Så en dannebrogskage kunne det næppe kaldes.

Andet forsøg blev med opskriften fra programmet – og kagen blev grumset pink. Jeg er klar til at skifte min gamle frugtfarve ud med noget mere tidssvarende 🙂 Og hvor cremen fint rakte i første forsøg, så måtte jeg erkende, at det gjorde den altså ikke i andet forsøg. Derfor den alternative topdekoration.

Ser min kage lille ud – så er det rigtig nok, den er cirka 1/6 størrelse af den oprindelige 🙂

I sidste uge fejrede både min søster og svoger fødselsdag, så der var god anledning til at servere en flagkage. Det var omtalte første forsøg, og her havde Mette stået med sprøjteposen og pyntet en lidt større kage. Det kom hun faktisk ret godt fra 🙂

Skulle du selv få lyst til at bage en flagkage, så kan det anbefales. Det er ikke mere indviklet end som så, og kagen ser da lidt festlig ud til en fødselsdag.

Hvad mon næste udfordring bliver ? Jeg venter …

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Søndags glimt

Næste indlæg

Rødbedeboller med grønne græskarkerner

4 Kommentarer

 1. Christina / TheBigMeowski

  Flot flag indeni 🙂 Pastafarve er det eneste, jeg efterhånden bruger, fordi der skal så lidt til langt de fleste gange for at farve i den intensitet, jeg ønsker. Sidst, jeg havde gang i pastafarven, var til min kærestes fødselsdag i maj, hvor jeg farvede fondant til at lave små gulerødder til gulerodscupcakes. Sådan en bøtte farve holder uendeligt længe her i huset. Bruger primært dem fra Wilton.

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Christina. Tak for din vejledning – det er vist den vej jeg skal gå efter 🙂

 2. Septemberliv

  Jeg syntes du er sluppet rigtig godt fra det :0)
  Jeg har aldrig bagt med farve, men det skal da prøves på et tidspunkt.
  Med lagkage er vi nok her i familien mest til bunde med creme og frugt.

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Kari. Det er faktisk lidt sjovt at bruge farve – men kun en gang imellem. Og de lagkager, du skitserer, er også klart med i min favorit. Flagkagen er fin, men den mangler lidt modspil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal