Jeg har fået svaleunger 🙂 Eller rettere svaleparret har udruget det første kuld svaleunger. Så nu er der en flittig flyven frem og tilbage, for svaleungerne er sultne. De sidder med åbent næb og får noget proppet ind i løbet af et halvt sekund, så er svalemor afsted igen. Imens vender ungen sig om og lader en klat falde ned – lige uden for reden. Og det sviner! Men jeg tænker, at reden er fin indvendig 🙂

Jeg har absolut ikke inviteret svaleparret indenfor. Men allerede det andet år, hvor sommerhuset stod der, så begyndte svaleparret at lave rede – øverst oppe inde på den overdækkede terrasse. Jeg har aldrig forstået, hvorfor de syntes mit hus var mere interessant end naboens. Det har trods alt stået der i 45 år.

Jeg har forsøgt at fjerne reden, hænge uro op og i det hele taget stå i vejen for svalerne. Men lige lidt hjalp det. De havde forelsket sig i det øverste hjørne med den fine udsigt.

Og nu er jeg ved at være nået dertil – at nu slutter vi fred. Så de får lov at bo i den ene rede, og så må jeg gøre rent, når sæsonen er slut. Men træværk er faktisk ret besværligt at rengøre, når det kommer til fugleskidt og fuglereder.

Men hvad – jeg har jo netop registreret min have i “Slip haven fri” og så er svalerne vel en del af det at give slip og give fri til noget andet 🙂

God weekend

Jette