Jeg havde gæster i sommerhuset i går. Og der blev serveret grøn aftensmad med salater og falafler og foccaica – og så sluttet af med denne cheesecake. De sidste jordbær og de første ribs blev brugt i denne cheesecake. Den er rimelig klassisk – det eneste lidt særlige er, at der ligger lidt bær puré inde i cremen. Det fungerer – men det er altså bedre at røre puréen i selve cremen. Det gøres næste gang 🙂

Bærene er de allersidste jordbær fra egen have og de allerførste ribs fra sommerhusets lille busk 🙂 Men altid lidt sjovt, at kunne bruge noget fra haven.

Cheesecake med jordbær og ribs (8 pers.)

225 gr. digestive

100 gr. smør

Smelt smør og bland det med de knuste kiks. Fordel blandingen i en springform (25 cm i diameter). Jeg lagde bagepapir i bunden i håb om, at det kunne fjernes, når kagen skal serveres 🙂 Det kunne det så ikke – så kom i stedet kiksemassen direkte på serveringsfadet og sæt ringen fra springformen omkring.

Flødeostecreme:

4 blade husblas

400 gr. flødeost

1 tsk. vaniljesukker

75 gr. flormelis

2 dl. creme fraiche (9%)

1½ dl. piskefløde

150 gr. bær puré (jordbær og ribs)

Sæt husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Pisk fløden til flødeskum. I en skål blandes flødeost, vaniljesukker, flormelis og creme fraiche og røres grundigt sammen. Vrid vandet af husblas og smelt den i mikroovn og rør så lidt bær puré i, for at køle det lidt ned. Bland så lidt af flødeosteblandingen i, inden det hele til sidst røres sammen. Slut med at vende flødeskummet i. Fordel halvdelen af cremen oven på kiksebunden – kom bær puré over og slut med det sidste creme. Sæt kagen på køl – gerne til næste dag.

Marengstoppe:

1 æggehvide

50 gr. flormelis

Pisk æggehviden godt stiv, kom sukker i og pisk igen til det er en lækker marengs. Kom massen i en lille sprøjtepose og sæt toppe på en plade med bagepapir og bag dem ca. 30 minutter ved 100 grader.

Inden servering fjernes ringen fra springformen og kagen pyntes efter behag. Jeg brugte marengstoppe, friske bær og lidt knust kiks.

Og cheesecaken smager godt 🙂 Også dagen efter 🙂

God og sommerlig mandag.

Jette