Jeg er så glad for mit coronapas 🙂 Jeg nyder, at jeg igen, uden at skulle tænke mig om, bare lige kan gå inden for på biblioteket og se, om der skulle være en spændende bog.

Og jeg fandt forleden en kagebog, jeg ikke havde set før – “Konditorkager alle kan bage” – så den kom med hjem. Og i går blev der så bagt små fine portionskager med browniebund, jordbær-hindbærskum og marcipanbånd uden om – og det hele pyntet med friske jordbær. Bare fordi det var tirsdag og lidt stille på kontoret 🙂

Konditorkager med brownie og bær (6 stk)

Browniebund

2 æg

100 gr. sukker

50 gr. farin

100 gr. mørk chokolade

80 gr. smør/margarine

1½ spsk. kakao

100 gr. mel

Smelt smør og chokolade over svag varme. Pisk imens æg, sukker og farin grundigt sammen inden chokolademassen piskes i. Sigt kakao og mel og vend det i dejen. Rør grundigt rundt og fordel så dejen i en form beklædt med bagepapir (ca. 20 x 20 cm) og bag kagen ca. 15 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.

Bærskum

150 gr. jordbær/hindbær

25 gr. sukker

1 blad husblas

1 dl. piskefløde

Kom bær og sukker i en lille gryde og kog det ved svag varme et minuts tid. Sæt husblas i blød i koldt vand ca. et kvarter, og kom det så op i de varme bær. Blend det hele let og lad det køle af. Pisk fløden til skum og vend bærpuréen i og kom det eventuelt i en sprøjtepose, eller bare lad det blive i skålen, til det skal bruges.

150 gr. overtræksmarcipan

Når browniebunden er kølet af, udstikkes små runde kager ca. 6 cm i diameter. (Resterne spises som de er eller gemmes i fryseren til romkugler 🙂 )Der fordeles bærskum på toppen, og kagerne sættes kort i fryseren, mens marcipanbåndet laves.

Overtræksmarcipanen rulles tyndt ud og der skæres strimler i ca. 20 cm’s længde og 3 – 3,5 cm i højden. Tag kagerne ud af fryseren og sæt bånd om hver kage, og fyld gerne efter med lidt mere bærskum. Pynt til sidst med friske bær.

Og så har du fine kager, der smager dejligt, og som faktisk er ret enkle at lave. Kagerne blev nydt til aftenkaffen – og godkendt af Ole 🙂

God onsdag.

Jette