Det er også et af de nye begreber, der er dukket op i løbet af det sidste års tid. Også inden for kirken har vi nu mødt det – eftersom at vores konfirmander ikke må møde op fysisk til konfirmandundervisning. Og lige det med online undervisning, det var der ikke meget af, da jeg gik på pastoralseminariet for 30 år siden 🙂 

Jeg gør stadig ikke meget i det – men mine konfirmander får en mail, hver uge, hvor der er en lille opgave, et lille stykke kristendom, som de kan kigge lidt på og får lidt viden fra. Men det er selvfølgelig ikke det samme som at mødes i kirken eller i konfirmandstuen. 

Der er heldigvis hjælp at hente på nettet. Så i denne uge bliver mine konfirmander guidet en tur ud i verden og hører lidt om, hvad kristendom kan gøre af forskel andre steder end hos os. Turen går til Afrika, og der fortælles lidt om næstekærlighed. Og oplægget opfordrer så til slut til at konfirmanderne kan bage en kage og dele den med en anden – og dermed gøre noget godt for andre. Jeg tænker, at det er en tilpas konkret opgave – og også overkommelig. 

Opskriften er på en krydret banankage – og jeg bagte den for at smage kagen. Og den er nu ganske god 🙂 Og helt anderledes end en anden banankage, jeg har bagt.

Og så vender vi blikket tilbage til Danmark – til det fineste vintervejr.

God mandag.

Jette