Jeg ved fra mig selv, og har også læst, at der bliver bagt mere rundt om i de danske hjem her under corona. 

Det er noget af det kreative man kan gøre, når så meget andet ikke er muligt. Min søn Peter, ringede i går og skulle lige have opskriften på pølsebrød – for så ville han lige bage nogen, mens han alligevel sad og arbejdede hjemmefra. Og en gærdej kan jo fint stå og hæve mens man bruger et par timer mere foran computeren 🙂

Jeg gik en anden vej – og bagte en lækker brownie. Den er nu altid god 🙂 Og ikke særlig vanskelig at lave. Og her, hvor det er blevet koldt, da passer en brownie bare så fint til at hygge sig med foran fjernsynet og en god film. Det er derfor det første stykke af kagen mangler – det blev spist i aftes 🙂

Denne kage er opgraderet med både krydderier og nødder og hvid chokolade på toppen. Inspirationen kommer fra et af de opskrift hæfter, jeg fandt før jul.

Brownie ( 4 pers)

75 gr. mørk chokolade

50 gr. smør

25 gr. sirup

60 gr. sukker

40 gr. mel

30 gr. blandede nødder, grofthakkede

1 tsk. kanel

½ tsk. ingefær

1 stort æg

et nip salt

30 gr. hvid chokolade, groft hakket

Kom smør, chokolade og sirup i en gryde og smelt det sammen ved svag varme. Køler en anelse af. Pisk æg og sukker godt inden chokoladeblandingen kommes i og piskes med. Vend de sidste ingredienser i – undtaget den hvide chokolade. Bland det hele godt sammen og hæld dejen i en form med bagepapir – min var en lille tærteform (16 cm i diameter) Oven på dejen drysses den hakkede hvide chokolade. Bag kagen ved 175 grader ca. 20 minutter.

Denne udgave er virkelig tung og god – den er mest bagt foruden og ret kompakt i midten. Så der spises ikke så store stykker. Men hver bid nydes 🙂

Må du få en dejlig vinterweekend.

Jette