I år faldt Luciadag og tredje søndag i advent sammen. Det fik jeg nu ikke gjort noget særligt ud af – ud over at jeg fik bagt små luciabrød.

Lucia brød indeholder safran. Et lidt specielt krydderi med en egen duft og smag. Luciabrød er næsten det eneste jeg bruger de fine små tråde til. De kan også bruges i en paella, men det er sjældent jeg laver den ret. 

Jeg måtte på jagt efter safran. Jeg fandt det eksklusive krydderi i en meget fin beholder – med guldtråd, korkprop og emblem 🙂 Og selv om det er godt forseglet, så dufter det igennem – så da Oles hund, Alba, var alene hjemme, så havde hun fisket det lille glas frem – men heldigvis var det ikke lykkedes hende, at få låget af 🙂 De små tråde er lige lovlig dyre som dyrefoder 🙂

Vaniljekransene blev også bagt – og de bliver nydt til en god kop kaffe hen af vejen.

Selv om intet er som det plejer i denne december, så bliver der også stille og roligt pyntet op i kirkerne. I går var der kommet lys i vinduerne. Super enkelt men enormt stemningsfuldt på en grå morgen. Billedet yder det ikke helt retfærdighed. Her gælder som meget andet i livet – at virkeligheden overgår det computeren viser 🙂

God mandag.

Jette