Jeg ser mere fjernsyn i denne tid – helt naturligt, for der er ikke så meget at løbe til om aftenen. Men det er nu helt ok – og jeg hygger mig med det. Og ind imellem får jeg lige set noget, der så må afprøves i køkkenet.

Sådan er det med disse små lakridskiks. Det var Mette Blomsterberg, der bagte dem, og brugte dem som bund for en krabbesalat. Jeg synes nu kiksene fint kan bruges til andet – lidt søde og med let smag af lakrids, det er næsten som en småkage. Og fotograferet i et solglimt gør dem kun endnu bedre 🙂

Jeg har halveret opskriften.

Lakridskiks (ca. 30 stk.)

50 gr. farin

½ tsk. lakridspulver

et nip salt

50 gr. mandelmel

125 gr. mel (evt. lidt groft)

½ tsk. bagepulver (det glemte jeg :-))

100 gr. smør

1 æggeblomme

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det godt. Tilsæt smør og smuldr det og saml så dejen med æggeblommen. Dejen samles let, rulles til en rund pølse og sættes på køl mindst en time. Skæres ud i skiver (ca. 5 mm) og bager ved 170 grader ca. 8 minutter – til de er let lyse.

Køler af og kommes i en dåse, hvor de kan holde sig noget tid. Jeg synes ikke lakridssmagen er særlig tydelig – men det kan også skyldes, at mit lakridspulver havde nogle år på bagen 🙂

På en smuk decemberdag

Jette