Ja, jeg ved godt, at billedet ikke er det bedste. Det er bare svært at fotografere lys i mørket – og samtidig gengive den unikke og indbydende stemning, som et oplyst hus giver.

Når man kommer til sommerhuset, og det er står oplyst i mørket, så er det et meget dejligt og varmt lys, der møder en. Det lysebrune træ indvendigt giver en behagelig baggrund for lyset. Man får lyst til at komme indenfor 🙂 Og når jeg har været der noget tid, så er der også lunt og varmt indenfor. Men den lille brændeovn skal lige have godt fat først. 

Jeg kom til at tænke på det med lys inden i og lys uden på. For på turen til sommerhuset, så kører jeg forbi flere kirker undervejs. Og nogen er oplyst af spot udefra – som kaster deres klare lys op på kirken, så den kan ses på lang afstand. Og ligger kirken samtidig på en bakketop, ja så er det næsten som en ledestjerne – man kan finde vej ud fra den. Men kommer man helt op til kirken, ja så er der jo mørkt inde i kirken.

Andre har valgt en anden løsning. Nemlig at lade lyset være tændt inde i kirken. Det kan også ses på afstand, men er ikke helt så klart. Men kommer man nærmere, ja så indbyder kirken jo til at træde inden for, for lyset strømmer ud fra kirken, og signalerer, at her er åbent. Og kirken står der som et lys i mørket – og bringer dermed det budskab videre, som Jesus kom med. At han var verdens lys og kom med håb og fred. 

Ingen tvivl om, at lys gør os godt i denne tid. Både dem vi møder udenfor på vores vej – og adventskransens fire lys, der hver fortæller om forventningen til jul. 

“Der er noget i luften, et barndommens bud

som lyser imod mig som stjernen fra Gud ..”

Må du få en dejlig advents weekend.

Jette