I morgen kan Ole og jeg fejre, at vi har været gift med hinanden i 4 år 🙂 De år har været gode og indholdsrige, der er sket meget – men mest af alt, så er vi bare rigtig glade for hinanden og for at være gift med hinanden 🙂 

Vi har hvert år på vores bryllupsdag været ude at spise, og har aftalt, at det er sådan vi gerne vil fejre dagen på – så i morgen skal vi spise på et gammelt badehotel. Det bliver så fint. Der er næppe plads til kage efter sådan et måltid – men så bliver kagen spist en anden dag. 

Jeg har længe gerne villet prøve at lave en lagkage i mange lag – så det blive en høj kage med skarpe kanter 🙂 Og jeg synes selv, jeg er komme nogenlunde i mål – en enkel og elegant kage – og den smager dejligt (der var lidt til overs af både bund og mousser :-))

Bundene blev bagt som en stor plade, og så er der skåret små runde bunde ud efterfølgende. Jeg fik med lodder og trisser og lidt snyd lavet 6 bunde til min lille kage. Den røde mousse er af jordbær og ribs, og den lyse er en citronmousse. 

Her kommer opskriften på bunden.

Citronbunde

2 æg, deles

85 gr. sukker

25 gr. hvid chokolade

35 gr. mandelmel

50 gr. hvedemel

½ citron, skallen heraf

Pisk hviderne stive og stil til side. Pisk så sukker og æggeblommer godt og grundigt, mens chokoladen smelter over vandbad – eller i mikroovn. Den smeltede chokolade piskes i æggesnapsen. Nu vendes de to slags mel og revet citronskal i og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i. Det hele blandes godt. Dejen smøres ret tyndt ud på en bageplade med bagepapir og bager ca. 9 minutter ved 175 grader. Den skal være pænt lysebrun. Når den kommer ud, drysses lidt sukker på toppen, et nyt stykke bagepapir lægges over og ved hjælp af en anden bageplade vendes kagen om, så bunden kommer til at være øverst. Fjern forsigtigt bagepapiret og lad bunden køle af.

Udstik små bunde til din lagkage.

Jeg lavede mine lidt mindre end den form, jeg samlede kagen i, så mousserne kom til at danne kanten på kagen.

Den kom til sidst i fryseren, og så er det lettere senere at fjerne formen og pynte kagen.

Kagen kan samles med lige den mousse, du har lyst til 🙂

Det var en sjov opgave at lave sådan en kage – men det tog lidt tid. Men jeg prøver gerne igen 🙂

God onsdag.

Jette