Der laves video

Det gør jeg slet ikke i normalt 🙂 Men corona har gjort, at selv inden for kirken er der blevet tænkt og opdaget nye muligheder, når det gælder kommunikation. Der bliver lavet små film, videoer, opslag på diverse platforme osv. Og det vi kan se, er jo, at flere end normalt kigger med, kommenterer og liker. Det skal bestemt ikke gøres op i likes eller lignende, men det tankevækkende, at kirken når længere ud i denne tid end ellers.

I dag fik jeg hjælp til at lave en lille video, som kan lægges pĂĄ facebook pĂĄskedag. Det er selvfølgelig ikke som at komme i kirke pĂĄskemorgen – men det er et gensyn med min kirke.

Og der var forberedt og gjort klar, sĂĄ kirkerummet indbød til at være til stede. Graveren havde lavet en smuk alterbuket – fyldt med pĂĄskeliljer.

Men ellers var der kun mig i kirken, og så fotografen. Hun var god til at spørge om hvorfor og hvordan, og havde øje for, hvad der virkede og hvad der var mindre godt.

Som for eksempel her. I stedet for kun at stå med et papir i hånden, så står jeg nu med en bog, der skjuler det flagrende papir. Og det ser da faktisk ret fint ud 🙂

Jeg havde valgt selv at spille en salme – her ser jeg noget mere koncentreret ud. Jeg er ikke helt sĂĄ meget pĂĄ hjemmebane, som nĂĄr jeg stĂĄr foran alteret.

Selv uden menighed, sĂĄ havde vi gjort kirken klar til gudstjeneste. Det vil sige at altersølvet var sat frem, lyset tændt i de høje hvide lys – og brød og vin var sat frem. Alterbrødet har jeg selv bagt – det gør jeg ikke almindeligvis – men det syner bare af lidt mere, end de smĂĄ runde oblater man ellers fĂĄr ved altergangen. MĂĄske du kan ane et kors – det blev ridset inden brødet kom i ovnen.

Og endelig sĂĄ fik jeg skiftet poignetterne pĂĄ min præstekjole. Det sker ikke sĂĄ ofte – for de skal syes pĂĄ i hĂĄnden 🙂 Det er faktisk ikke sĂĄ stort et arbejde igen, det er bare lige med at fĂĄ det gjort. Men nu glæder jeg mig over nyvaskede og fine poignetter.

Nu er fotografen taget hjem, og jeg venter spændt på resultatet. Det skal nok blive helt fint. Også selv om det er optaget med den forhåndenværende Iphone 🙂

God weekend – og Palmesøndag.

Jette

Forrige indlæg

Pasta, broccoli og masser af smag

Næste indlæg

Der klippes græs, sættes kartofler og holdes pause

2 Kommentarer

  1. Dorte G

    Hej Jette. Jeg har fulgt din hyggeligt blog et stykke tid, – tak for den. Sikke en god idĂ© at lave videoer, det gør de ogsĂĄ i min kirke. Glædelig pĂĄske til dig og dine. Mvh. Dorte, Silkeborg

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Dorte. Og tak fordi du læser med – og tak for pĂĄskeønsket. Ja, det bliver en speciel pĂĄske, men jeg tror ogsĂĄ, at det bliver en pĂĄske, hvor der pĂĄ tværs af kirke og mure tales om, hvad pĂĄske er og betyder. Og det er i sig selv da en god ting. Jeg hĂĄber du fortsat har lyst til at læse med. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal