For noget siden skrev jeg om en lækker pastaret, som der ville komme en opskrift på. Det er så ikke lige sket. Men i går, hvor vejret var koldt, så var det helt perfekt at lave retten igen. Pasta i ovnen sammen med broccoli og en god sauce og lækker top – det var helt fint 🙂 Inspirationen er fra Coops arkiver, og tilrettet mit køkken.

Jeg spiste en spidskålssalat til – det giver lidt at bide i, for pastaretten er meget comfort food 🙂

Pasta og broccoli med masser af smag (1-2 pers)

150 gr. pasta

200 gr. broccoli

1 løg

1 fed hvidløg

olie

1-2 tomater

1 spsk. koncentreret tomat pure

1½ dl. vand

salt og peber

2½ dl. mælk

1½ spsk. hvedemel

15 gr. smør

50 gr. revet ost

salt og peber

30 gr. tørt brød

1 spsk. olivenolie

Kog pastaen og kom den i bunden af et ildfast fad.

Lav tomatsaucen – svits løg i tern og hvidløg i skiver i lidt olie. Skær tomaten i mindre stykker og tilsæt den sammen med tomatpure og vand og krydr med salt og peber. Lad saucen koge let under låg et kvarterstid og hæld den så over pastaen.

Broccolien deles i små buketter og stokken skæres i tern (jeg er først for nylig begyndt at bruge stokken, men den smager fint) og det hele drysses over pastaen. Drys med lidt salt.

Lav den hvide sauce – kom mælk og mel i en gryde, pisk og bring det i kog. Når det koger tilsættes smør og ost, salt og peber og saucen koger nogle minutter. Pisk undervejs. Når melsmagen er forsvundet hældes saucen over broccoli og pasta.

Det tørre brød skæres i små tern og vendes med olien inden det fordeles aller øverst i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag det ca. 25 minutter, til toppen er pænt gylden.

Og så er der mad 🙂 Det er ikke den største kokkekunst, men det smager dejligt. Og er en god måde at få brugt lidt tørt brød eller en rest pasta på. Eller hvis der nu lige ligger et halvt broccoli uden planer, så kan det bruges her 🙂

God torsdag.

Jette