Vi er allerede godt i gang med januar – men her er lige glimt tilbage til nytårsaften. Vi var til et sammenskudsgilde – en super fin måde at arrangere en festlig aften på. Og vi skulle medbringe forretten. Det var en forholdsvis grøn tallerken med blandt andet spinatrulle med fetacreme og bruschetta med røget laks. Og så disse mindre pesto gifler ved siden af. Og de var et hit. Jeg havde for en sikkerheds skyld også lagt noget købt flutes i brødkurven – det var det, der var i overskud 🙂 Inspirationen til pesto giflerne kommer herfra.

Pesto gifler (10 stk)

10 gr. gær

2 dl. koldt vand

1 spsk. olie

1 tsk. groft salt

1 tsk. honning

100 gr. fuldkornsmel

ca. 160 gr. hvedemel

ca. 4 spsk. pesto

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt en blød dej. Kom en anelse olie i bunden af skålen, læg dejen ovenpå og dæk med et låg eller vitavrap og sæt skålen i køleskabet til næste dag.

Tag skålen ud af køleskabet en times tid før, du vil lave giflerne. Vend forsigtigt dejen ud på bordet, jeg æltede ikke, men samlede nærmest dejen sammen og rullede den ud til et rektangel på et meldrysset bord. Fordel pestoen på dejen og rul den sammen som en roulade. Skær den i trekantede stykker og sæt dem på en plade og efterhæv ca. 1/2 time, inden de bages ved 200 grader ca. 12 minutter.

Og hele køkkenet dufter dejligt af nybagt brød med smag 🙂

Jeg må indrømme, at giflerne ikke er så fotogene – men det skal nu ikke lastes dem – de smager godt 🙂

God mandag.

Jette