En smuk vending

Jeg har virkelig opdaget glæden ved podcasts 🙂 Altså udsendelser, hvor man kan lytte til mange forskellige mennesker og blive klogere og få mere viden. Eller få åbnet ens horisont og møde tanker og nuancer, man ikke selv havde set.

Udfordringen er at huske navnet på den podcast, jeg gerne vil høre. Det er muligt at søge – men der skal helst være et navn eller en titel at gå efter.

Men i går sad jeg og hæklede og lyttede – og faldt over en smuk vending : “At leve med hjertet forrest”

Jeg har ikke hørt den før, men synes umiddelbart det lød smukt. Og en vældig fin måde at gå livet i møde på. I det følgende er det, som jeg tænker om vendingen.

For man kan jo spørge sig selv – er det ikke det vi gør? Altså lever livet ud fra, hvad vort hjerte fortæller os er rigtig og forkert og godt for os?

Og hvad vil det egentlig sige, at leve med hjertet forrest?

Det sidste først – at leve med hjertet forrest, må være noget med at gøre det, der er vigtigst for en. At have øje for, hvad betyder noget for mig, hvad vil jeg gerne bruge mit liv på.

Det spørgsmål stiller vi jo tit vores børn, hvad vil du gerne være. Eller nu, hvor uddannelsen er ved at være i hus – hvad vil du så bruge den til? Og her er det, at det bliver vigtigt at vælge det, som gør en glad og giver mening i hverdagen. Sådan at du er glad, både når du går på arbejde, og når du er hjemme.

At leve med hjertet forrest må også være at lade kærlighed og omsorg være fremtrædende parametre i ens liv.

Når vi taler om hjerte – tænker vi ofte på følelser, og et rødt hjerte er symbol på kærlighed. Så det handler også om, hvad der føles godt for en. Og så ved jeg godt, at vi kan ikke kun stole på vores følelser, der må også lidt realisme og virkelighedssans med. Men der må og skal være plads til drømmene, de store tanker, det vi har lyst til – at leve med hjertet forrest.

Og er det ikke det vi gør? Det håber jeg. Og ud fra en kristen vinkel, så er det meget bibelsk at se med hjertet og lade mildhed og barmhjertighed få plads.

Men vi kan godt blive så opslugt af rutiner og hverdagens gøremål, at glæden og begejstringen fordufter. 

Så er det godt at møde et citat som her – og lige stoppe op – og genfinde noget af det, der gør en glad i hverdagen. Gøre noget, man har lyst til at gøre – og så gøre det 🙂

At leve med hjertet forrest – den vending vil jeg gemme.

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

Salt specier

Næste indlæg

Fri-weekend

2 Kommentarer

  1. Lene

    Sikke en smuk vending og gode ord, du lader følge citatet. Hvilken podcast var det at du fandt det udtryk i?

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Tak for din venlige hilsen 🙂 Det er faktisk en helt podcast serie, som har den vending i sin intro. https://podcasts.apple.com/dk/podcast/om-lidt-blir-her-stille/id1463795503 God fornøjelse med at lytte til interessante mennesker. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal