I weekenden var både Trine og Peter hjemme til frokost. Det er nu altid hyggeligt 🙂 Og frokosten bliver mere og mere grøn – jeg har i tidens løb smidt alt for meget indkøbt pålæg ud. Og det giver ikke meget mening. Så derfor en lidt alternativ frokost. Der var ikke rugbrød, som til en traditionel frokost – men derimod andre lækre retter, som fint kunne mætte sultne unge mennesker.

Jeg har tilmeldt mig en udfordring med at lave flere grønne retter, og derfor modtaget 15 forskellige opskrifter. De er nu ikke blevet sådan rigtig brugt – lige med undtagelse af den jeg afprøvede i lørdags.

En fin linsegryde med bagt hvidkål. Lyder det lidt underligt 🙂 ? og specielt? Måske, men det smagte godt. Der kommer en opskrift snarest, for det er virkelig god vintermad.

Hummus er jeg også vild med – jeg laver det ofte selv, fra bunden. Så det er lige med at huske at lægge kikærterne i blød aftenen før de skal bruges, men derudover er det ikke særligt svært eller særlig besværligt at lave lækker hjemmelavet hummus. Der er utallige opskrifter på nettet, så det er bare om at forsøge sig 🙂

Der var også en pastasalat – det går man aldrig fejl i byen af. Fra Aarstiderne var der lidt salat og tomater – og fra fryseren lidt edamamebønner og køleskabet rummede gulerødder, der blev revet groft og kom i. Og det hele blev blandet med den gode dressing her – og så var der en ret lækker salat.

Nu var der jo ikke rugbrød, men en frokost helt uden brød, har jeg svært ved at forestille mig. Så der var blevet bagt gulerodsbrud. Og de er så bløde og lækre, at de bare spises, som de er. Det er altså en god opskrift at finde frem fra gemmerne 🙂

Og endelig – for nu var det jo kyndelmisse – så havde jeg også lavet pandekager. De var ret populære, og de små silkehøns leverer jo bare så fine æg, også selv om det er vinter. Så med det søde punktum afsluttede vi frokosten.

Og gav os i kast med at bestille en storbyferie 🙂 For Trine, min ældste datter, fylder 30 år til maj, og den fødselsdag vil hun gerne fejre i Paris. Og vi andre – ja, vi vil gerne med 🙂

God mandag.

Jette