I går sluttede minikonfirmanderne deres forløb af 🙂 Vi holdt en fyraftensgudstjeneste og de medvirkede. Og det gik godt, de sang dejligt og viste sig virkelig fra deres bedste side. Og dejligt at forældre og bedsteforældre bakkede op og kom og lyttede med.

Men bagefter var vi lidt brugte 🙂 Så jeg brugte noget tid på at lave ingenting – og så fik jeg lyst til at lave lidt konfekt. Det er altid en kreativ proces, og kan være godt til at få tankerne drejet i en anden retning.

Det var det meget enkle konfekt, jeg lavede. Havde igen, igen set noget fint konfekt på nettet – den tidligere bagedyst vinder Annemette Voss havde pyntet en kage med fine marcipanjuletræer. Den ide har jeg kopieret.

De er ret så fine – og så er de nemme at lave. Og smager godt.

Her er fremgangsmåden. Hvor stor en portion man vil lave, er op til en selv 🙂

Marcipanjuletræer

Marcipan

Mørk chokolade 

Kokosmel

Grøn frugtfarve

Begynd med komme kokosmel i en plastikpose og tilsæt lidt grøn frugtfarve. Luk posen og massér farven ind i kokosmelet. Kom det i en bred skål.

Smelt chokoladen – jeg fik for mange år siden en chokoladesmelter af mine børn. Og tænkte, den får jeg aldrig brug for – men hvor har jeg glædet mig over den mange gange 🙂

Rul marcipanen til en lang pølse – ca. 2 cm i diameter – og skær stykker af ca. 2 cm og form dem til en kegle. Sæt en tandstik i bunden af keglen og dyp/pensl den med smeltet chokolade. Rul den dernæst i det grønne kokosmel og sæt den så til tørre på en tallerken.

Næste dag kommes de i en lufttæt beholder og er klar til at blive serveret og spist til jul.

Det andet konfekt er nougatsnitter – marcipan og nougat i lag og penslet med chokolade og drysset med hasselnøddeflager. Enkelt og lækkert.

Pebernødderne blev bagt for noget siden, og jeg nyder stadig lige at tage et par stykker med ind på kontoret. Her tilbringes en del tid 🙂

God torsdag.

Jette