For en del år siden besluttede personalet ved kirkerne, at vi ville holde en julefrokost. På en mandag – vores fridag 🙂 Og det er siden blevet til virkelig mange dejlige frokoster og timer sammen. Her bliver mangt og meget vendt, som rører sig inden for den kirkelige verden.

I år har jeg fået mulighed for at lægge hus til. Og det glæder jeg mig til. Så der er blevet dækket bord og tænkt på dekoration og servietter – alt det udenoms, for selve maden for vi ude fra. Madfabrikken i Middelfart står for den del – så det har været nemt at være vært. Jeg står dog for sild og silkehønseæg, og har også lavet ris alamande.

Jeg dækkede bordet i går – det er en af fordelene ved et stort hus, så selv om spisestuen er inddraget, så er der andre borde at ty til.

Ved hver kuvert er en flettet stjerne med tråd i – så den er lige til at tage med hjem og hænge på juletræet. Man kan ikke se det – men servietterne er mærket med fsc – så selv om det er jul, kan det bæredygtige faktisk godt tænkes med ind.

Min borddekoration er meget genbrug og noget fra have og gemmer. Den fine sorte metalbeholder er en tidligere dekoration, jeg har fået. Så har jeg pillet pynten af og gemt beholderen – jeg ved godt, at her er det en fordel at have et stort hus, med plads til at gemme ting, der kan bruges igen 🙂 Det eneste jeg har købt er de to små hyacinter – og dem håber jeg at kunne plante ud i haven efter jul. Lysholdere i forskellige højder giver lidt afveksling i dekorationen, gran, grønt og kogler er fra haven.

Dugen er en gave fra min mor – så den har en del år på bagen. Men jeg glæder mig hver gang den er i brug – snefnug fra Georg Jensen Damask.

Så nu venter bare en hyggelig eftermiddag – i selskab med skønne kollegaer.

God mandag.

Jette