I går var der landet over Åbent Landbrug. Mange forskellige landmænd og landbrug inviterede indenfor, så man ved selvsyn kunne se, hvordan det er at bo på landet i dag. Hvordan grise og køer har det, hvordan grøntsager, korn og andet produceres.

Velkomst blikfang

Jeg har en enkelt gang før været til åbent landbrug – hos min tidligere menighedsrådsformand – men det er mange år siden.

I går bød muligheden sig for igen at komme afsted. Denne gang til Månsson og hans gård nær Brande. Et kæmpe foretagende med grøntsagsproduktion og æg fra fritgående høns som det primære. 

Axel Månsson har været landmand i over 40 år og begyndte som almindelig langmand, men lagde undervejs om, så langt det meste nu er økologisk.

Og hans virksomhed er stor – for selv om det er landbrug, så er det også en virksomhed, med ansatte, varer, biler og traktorer og masser af logistik.

Fritgående hvide høns

Og det er stort – der er over  140 000 høns! Helt vildt mange. Dem vi så havde det dejligt, de hyggede sig og var uimponeret af, at der var ret mange gæster på gården i går 🙂 Og på forunderligvis, så vidste hønsene, hvor redekassen var – og det var ikke ude i det fri!

De mange, mange æg sælges i helt almindelige butikker.

De mange grøntsager, der produceres sælges landet over. Og i deres egen gårdbutik. Her blev også solgt deres egne æg. Og en del korn og kerner fra andre økologiske producenter.

Jeg kan ikke komme ind i sådan en butik, uden at få noget med ud igen 🙂 Heller ikke i går.

Nye grøntsager 🙂

Så nu har jeg et glaskål og en spændende asparges-broccoli. Den kender jeg ikke, men det bliver da spændende at smage den 🙂

Det var et interessant besøg på en virksomhed, som er velkørende, og som er et godt eksempel på, at økologi er muligt. Også som rentabel forretning. Og så er det altså spændende at høre om mennesker, der tager en ny retning i deres liv. Som bevæger sig fra noget kendt og almindeligt til at blive frontløber.

Smuk buket

Gårsdagen bød på endnu et køb – en smuk buket. Købt ved auktionen, der blev afholdt i forbindelse med høstgudstjenesten.

Det har været en travl og god weekend – nu fordøjer jeg de mange indtryk 🙂

God mandag.

Jette