Jeg er glad for grøntsager – og øver mig også i at lave flere veganske retter. Mest af nysgerrighed, for veganer bliver jeg ikke. Men også for at afmystificere det lidt. For nok spiser veganere ikke mad fra dyreriget overhovedet – men der er altså også meget af den mad, alle vi andre spiser, som også i udganspunktet er vegansk. Så for ikke at lave dybere grøfter mellem forskellige holdninger, er det godt at være opmærksom på det.

Vegansk aftensmad

At lave vegansk og for den sags skyld vegetarisk aftensmad er lidt anderledes end at lave en traditionel aftensmad. Hvis du laver “Boller i karry” eller “Lasagne”, så er ingen i tvivl om, hvad du mener 🙂 Sådan er det ikke helt, når du laver et grønt måltid. Her består det oftere af forskellige små retter, som så tilsammen udgør et helt måltid.

Som du ser på billedet. Jeg lavede en lækker almindelig tomatsalat – med Oles sidste udendørs tomater 🙂 Dertil godt krydrede spaghetti og bagte aspargesbroccoli. Og så fordi det var i køleskabet – lidt hummus.

Pastaen er kogt, og så blandet med varm olie, hvori der er stegt noget hvidløg, chili og løg, salt og peber. Super enkelt, men smager dejligt.

Og så kom mine nys indkøbte aspargesbroccoli på bordet. Jeg syntes ikke, smagen var så forskellig fra almindelig broccoli – det var mere udseendet. Den kendte broccoli kan fint tilberedes på samme måde.

Bagte aspargesbroccoli

Bagt aspargesbroccoli

200 gr. aspargesbroccoli

1-2 spsk. olivenolie

salt og peber

Fordel aspargesbroccolien i et ovnfast fad og vend det med olie og krydderier. Bages ved 250 grader 7-8 minutter, så det lige får lidt farve og en anelse sprødhed.

På vej i ovnen

Det er super enkelt, og kan jo serveres til alle mulige andre retter.

Jeg blev fint mæt af min veganske aftensmad – det er jo ikke den store gastronomiske kogekunst – men det enkle og genkendelige har altså også sin ret og sine meget gode sider 🙂

God og smuk sensommerdag.

Jette