Mon ikke man næsten altid kan spise en muffin? 🙂 Det tror jeg. Og efter at have bladret i endnu en biblioteksbog, så var der ikke langt fra tanke til handling. Muffins med marcipan og chokolade, det er en kombination, jeg synes godt om 🙂  Her kommer den i min lidt reducerede udgave.

Jeg har tidligere bagt muffins med chokolade, den opskrift kan du læse her.

Chokolade muffins med marcipan (6 stk.)

75 gr. smør

85 gr. sukker

50 gr. revet marcipan

2 æg

60 gr. mel

1/4 tsk. bagepulver

10 gr. kakao

et nip salt

1 spsk. kaffe

1 spsk. surmælksprodukt

25 gr. hakket mørk chokolade

Rør smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. I en skål blandes de tørre ingredienser, sigtes ned i smørblandingen og det hele vendes godt sammen – kom også væske og chokoladen i. Fordel dejen i 6 muffinsforme og bag dem ca. 20 – 25 minutter ved 180 grader. Dejen tager forholdsvis længe om at stivne i midten – prøv med en tandstik, om de er gennembagt.

Jeg serverede dem, som de var – men de kan naturligvis også pyntes. Men her om sommeren, så er det mest den lette løsning, der ligger for 🙂

God tirsdag.

Jette