Mine små silkehøns er kilde til meget sjov og glæde. De lever helt deres eget liv, ret uforstyrret af verden omkring dem. Natteravne er de – kl. 22 sidder de stadig ved hovedtrappen og synes, det er for tidligt at gå til ro 🙂

Og æg er de også gode til at lægge. Selv med éen på pause, så kommer der ca. 1½ æg om dagen, og det er ganske fint for de små høns. Normalt bruger de hønsehuset som redekasse.

Men jeg havde alligevel en fornemmelse af, at de også havde fundet et andet sted. Og ganske rigtigt – en dag, hvor den lille høne kom ud på græsplænen og højlydt bekendtgjorde, at nu havde hun lagt et nyt æg, så gik jeg på udkig i budskadset. Og langt inde, godt gemt bag kristtjørn og andre grønne planter, lå en lille bunke æg.

Nu er æggene samlet sammen og taget med indenfor. Og de bliver brugt. For æg har en ret lang holdbarhed takket være deres gode indpakning fra naturens side. Men jeg slår dem nu ud i en skål først og tjekker hvordan de er, inden de kommer i en kage. Og er de for gamle, er du ikke i tvivl – de stinker og skal bare ud igen hurtigst muligt!

Der er blevet bagt lagkagebund, som nu ligger i fryseren. Så kan der ret hurtigt laves en fin kage, når der er brug for det 🙂

På en fin onsdag.

Jette