Jeg har igen været på biblioteket. Det er der lidt bedre tid til på denne tid af året, nu hvor de “skæve” helligdage er forbi og konfirmanderne har sagt farvel og tak for denne gang.

Biblioteket er et hyggeligt sted. Der er ro og masser at se på og kigge i 🙂

Jeg fandt sidst en ny bagebog – Byens bedste brød – og det er derfra inspirationen til dette brød kommer.

Blomstrende timian i eget højbed

Når jeg læser en ny opskrift og ser, at de fleste af ingredienserne er i mit køkken eller diverse gemmer, så er der ikke altid så langt fra tanke til handling 🙂 Og de ingredienser, jeg ikke lige har bliver erstattet af noget, jeg så har i stedet. Her blev for eksempel malt udskiftet med sirup.

Brød med nødder og krydderurter

½ dl. appelsinsaft

2 dl. vand

10 gr.  gær

1 tsk. sennep

1 tsk. sirup

1 tsk. groft salt

½ tsk. tørret oregano

½ tsk. frisk timian (eller tørret)

25 gr. blandede nødder

50 gr. rugmel

ca. 350 gr. hvedemel

Bland vand og appelsinsaft og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt hvedemel tilbage, og ælt til du har en fin dej. Mængden af hvedemel varierer altid lidt.

Sæt dejen til hævning 2-3 timer ved stuetemperatur. Æltes igennem og hæver – evt. i en hævekurv – mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag brødet ca. 30 minutter. Afkøler på en rist.

Det er et lækkert brød med en genkendelig smag af krydderurter. En lidt anderledes smag, end jeg er vant til. Men det smager dejligt, og passer fint til ost og – tænker jeg – røget pålæg.

God tirsdag.

Jette