Jeg har igen været forbi biblioteket – det er virkelig et skønt sted at opholde sig 🙂 Og fik lånt en Claus Meyer bog med hjem. Så opskriften er fra hans bog – og ændret til mine forhold, hvad angår mængde og forråd i køkkenskabet 🙂
Det er en super simpel og enkel opskrift og fremgangsmåde – det hele røres sammen til en solid og robust dej.
Jeg valgte at veje dejen og afmålte, så hver muffins vejede det samme (50 gr.) Dermed fik jeg 10 ens muffins – det behøver du ikke gøre. Men sommetider er det lidt sjovt at gøre. Og ens øjemål bliver skærpet.
Og så er det en bagepulverdej – så den skal ikke hæve, og det er derfor ret hurtigt at fremtylle disse muffins.
Små grove havre muffins (10 stk)
60 gr. smør
100 gr. mel
1 tsk. bagepulver
35 gr. grahamsmel
75 gr. havregryn
et nip salt
60 gr. farin
60 gr. sukker
25 g.r rosiner
20 gr. chokolade
½ dl. surmælksprodukt
2 silkehønseæg eller et stor æg
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og vend det godt sammen. Lav en fordybning i midten og kom æg, surmælksprodukt og smør i og rør dejen godt sammen. Den bliver solid og robust 🙂 Fordeles i muffinsforme og bages ved 180 grader ca. 15 minutter.
Det er virkelig grove og solide muffins – men hvis du som jeg godt kan li at få brød, der kan tygges på og smages, så er de her meget velegnede 🙂
På en smuk fredag – god weekend.
Jette
Lene
De lyder lækre og med 110 g fuldkorn (grahamsmel og havregryn) mod 100 g hvedemel, så lever de op til fuldkornsmærkning 🙂 Tak for opskriften, den skal prøves og god weekend
Jette Holm Rosendal
Hej Lene. Tak for din fine hilsen. Og jeg tænker lidt som dig, at med alt det grove, så går de ret godt, hvis man nu er lidt lækker sulten 🙂