Konfirmanderne lavede for noget tid siden nogle flotte ikoner. Og i næste uge holder vi fernisering og afslører deres små mesterværker. Vi – eller nok mest jeg – har planlagt at der skal serveres små snacks og drikkes bobler af fine glas. Opgaven med at lave snacks er delt det ud, så konfirmanderne laver nogle – og jeg forsøger mig med disse. Og nogle dadler i svøb 🙂
Småt tager tid, men det ser altid festligt ud. Så det er umagen værd.
Små pirogger (12 – 14 stk.)
1 dl. vand
1½ spsk. olie
½ tsk. groft salt
50 gr. pizzamel
50 gr. grahamsmel
ca. 100 gr. hvedemel
Røres sammen og æltes til en lækker dej, hæver et par timer.
Fyld:
1 spsk. revet parmesan
2 kogte kartofler
1 tsk. tørret persille – eller 1 spsk. frisk hakket persille
½ tsk. tørret basilikum
1 spsk. olie
lidt citronsaft
lidt chiliflager
1 fed presset hvidløg
salt og peber
Kartoflerne moses og blandes med de øvrige ingredienser og smages til.
Ælt dejen igennem og rul den tyndt ud og udstik små cirkler, ca. 7 cm i diameter. Læg 1 tsk. fyld på og fold dejen over, så du får en halvmåne. Tryk rundt i kanten med en gaffel.
Bages ved 200 grader ca. 12 minutter til de er pænt lyse brune. Køler lidt af, og smager dejligt nybagte. Kan evt. lunes.
I aften kan Ole og jeg så nyde både dadlerne og de små grønne pirogger – det bliver ikke dårligt.
God weekend.
Jette
Skriv et svar