Glædelig påske

Så er de pastorale skriblerier ved at være klaret – det er altid så fint at nå hertil. Jeg har gudstjeneste alle fire helligdage, så det bliver nogle travle dage. Men også gode og indholdsrige dage.

Påsken er kirkeårets største højtid – selv om julen umiddelbart ser ud til at mene noget andet. Julen er dejlig, hyggelig og fyldt med lys og varme – alt det, vi har brug for på den tid af året.

Påsken er til gengæld her, hvor livet – akkompagneret af forårets frembrud – får tydning og mening. At efter vinter kommer vår – at livet bryder gennem den kolde og mørke jord.

 

Billedet er en ikon, som en af mine konfirmander har lavet i år. En ikon beskrives som et nøglehul til at kigge ind i den lysende evighed, Guds himmel.

Hun har lavet det over sit konfirmationsvers:

Jesus siger: “Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner.” (Johannes evangeliet 15,13)

Jeg ved ikke, hvad hendes tanker er – men jeg ser et billede fyldt med symboler. Og både vers og symboler rammer midt ned i påskens budskab.

Korset med et hjerte i midten, hvorfra der drypper blodsdråber. Og ved siden af en gylden rose – et andet symbol for Jesus. Og det hele placeret med et stort hjerte som baggrund. En virkelig fin ikon.

Og som på sin egen måde fortæller påskens betydning. Jesus, der af kærlighed til os, gik i døden for os for at frelse os. For at give os håb og evigt liv. Jesus opstod og livet spirer på ny.

Troen, håbet og kærligheden kommer til udtryk her.

Det er påske! Alting springer ud,

alle knopperne er lige ved at briste,

det er livet, der vil leves. Det er Gud,

der vil trøste alle os, der måtte miste.

Og når Gud gir liv

og gør det underfuldt og grønt,

blir det påske og opstandelse

og skønt! 

(Holger Lissner 1993)

Med ønsket om en glædelig og velsignet påske til dig.

Jette

Forrige indlæg

Sommertid og sommermøbler

Næste indlæg

Påskeglimt

2 Kommentarer

  1. Min Servicehund

    Glædelig påske
    et meget smukt ikon din konfirmand har lavet.

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak – og ja, jeg synes også hun er kommet rigtig fint fra det. Og er sikker på, at hun altid vil kunne huske sit vers, for det gør en forskel at have skullet udtrykke det kreativt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal