Opskriften her er blevet til ved lidt af et tilfælde. Jeg havde forleden lavet en dressing af creme fraiche og danablue. Den smagte ok – men havde en meget kraftig smag, så jeg tænkte, at den nok alligevel ville være bedre i noget bagværk 🙂 Og det var ganske rigtigt. Det kan kun anes i smagen, nok mest hvis man ved det på forhånd.

Men hermed også sagt, at har du lidt dressing i overskud, så kan det fint anvendes i noget bagværk. Og altså være med på tidens bølge om stop madspild 🙂

Boller med danablue (8 stk.)

½ dl. creme fraiche

25 gr. danablue

10 gr. gær

2 dl. koldt vand

1 spsk. olie

1 tsk. groft salt

1 tsk. honning

50 gr. rugmel

ca. 300 gr. hvedemel

Mos osten i creme fraichen og bland det med vand og gær. Opløs gæren og tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt og sæt den til hævning et par timer. Æltes igennem igen og formes til boller. De efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 15 minutter.

Altid dejligt med nybagte boller. Det bliver jeg aldrig træt af. Heller ikke selv om formen på nogen af bollerne er lidt alternativ 🙂

God tirsdag.

Jette