Jeg er jo lidt fan af små kager 🙂 Så derfor var det også oplagt at lave små fastelavnboller.

I dag havde en del af mine konfirmander emneuge pĂĄ deres skole, sĂĄ mit hold var skrumpet – og sĂĄ lĂĄ det lige for at hygge lidt og servere fastelavnsboller. Det passer fint med den kommende søndag, som er fastelavn.

Disse boller er helt traditionelle og smager ganske godt. Især lige ude af ovnen 🙂 Jeg prøvesmagte en i aftes, den var god. Men her til morgen er de nu også vellykkede, konfirmanderne brokkede sig ikke.Mini fastelavnsboller (12 stk.)

10 gr. gær

1 dl. koldt vand

½ dl. surmælksprodukt

1 silkehøne æg (eller et lille æg)

½ tsk. groft salt

1 spsk. sukker

25 gr. grahamsmel

200 gr. hvedemel

50 gr. smør

Bland grahamsmel, hvedemel, salt og sukker og smuldr smørret heri. I en skål røres gær, vand, surmælksprodukt og æg sammen, og når gæren er udrørt kommes det i melblandingen. Samles og æltes til en lækker dej, der hæver ca. 2-3 timer ved stuetemperatur.

Remonce

50 gr. sukker

40 gr. smør

50 gr. marcipan

Riv marcipan og bland det med sukker og smør og rør det godt sammen.

Når dejen er hævet, æltes den igennem og rulles ud i et rektangel (ca. 42 x 18 cm). Skæres i firkanter (evt. med et pizzahjul) og der fordeles 1 tsk. remonce på hver. Fold firkanten sammen og læg den med samlingerne nedad i en lille muffinsform. Efterhæver ca. ½ time inden de bages ved 225 grader i ca. 10 minutter.

NĂĄr de er blevet kolde, kan de pyntes med en lille klat glasur.

Mine konfirmander fik serveret te til deres fastelavnsboller. Varm kakao havde vist været et større hit 🙂

PĂĄ en bitterlig kold tirsdag – godt med noget vinter!

Jette