Nu hvor Peter permanent er rejst til Århus, så er der jo ikke så mange at bage til 🙂 og når man så lige fik lyst til kage med citron og velsmag – ja så blev det til en lille citronmåne.
Det er denne opskrift jeg har brugt i udgangspunktet, og så blot formindsket ret kraftigt.
Kagen består af to deje, der vendes sammen, inden den bages.
Lille citronmåne
Dej 1:
50 gr. smør
50 gr. sukker
1/3 vaniljestang, korn derfra
1 lille æg
1 spsk. citron saft og lidt revet skal
50 gr. mel
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Kom det i en skål sammen med resten af sukkeret og smørret og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk det grundigt. Vend mel, citronsaft og skal i dejen og rør godt rundt. Lad dejen stå mens dej 2 laves.
Dej 2:
35 gr. marcipan, revet
25 gr. sukker
15 gr. smør
1 æggeblomme
Alle ingredienser røres godt sammen.
Bland dej 1 og dej 2 og rør dem sammen. Kom dejen i en lille form, ca. 14 cm i diameter, og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter. Køler af i formen inden den sættes på et fad og pyntes med lidt glasur af flormelis, citronsaft og en anelse gul farve.
Og så er der altså en lækker lille kage – til et par personer 🙂 eller mig i to dage.
Hvor lyser den gule farve op, næsten om kap med solen i dag. Det er virkelig en smuk vinterdag.
Jette
Min Servicehund
Den ser skøn ud, bliver helt lækker sulten
Jette Holm Rosendal
Tak 🙂 Den falder også fint i mig smag. God weekend.