En lille citronmåne

Nu hvor Peter permanent er rejst til Århus, så er der jo ikke så mange at bage til 🙂 og når man så lige fik lyst til kage med citron og velsmag – ja så blev det til en lille citronmåne.

Det er denne opskrift jeg har brugt i udgangspunktet, og så blot formindsket ret kraftigt.

Kagen består af to deje, der vendes sammen, inden den bages.

Lille citronmåne

Dej 1:

50 gr. smør

50 gr. sukker

1/3 vaniljestang, korn derfra

1 lille æg

1 spsk. citron saft og lidt revet skal

50 gr. mel

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Kom det i en skål sammen med resten af sukkeret og smørret og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk det grundigt. Vend mel, citronsaft og skal i dejen og rør godt rundt. Lad dejen stå mens dej 2 laves.

Dej 2:

35 gr. marcipan, revet

25 gr. sukker

15 gr. smør

1 æggeblomme

Alle ingredienser røres godt sammen.

Bland dej 1 og dej 2 og rør dem sammen. Kom dejen i en lille form, ca. 14 cm i diameter, og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter. Køler af i formen inden den sættes på et fad og pyntes med lidt glasur af flormelis, citronsaft og en anelse gul farve.

Og så er der altså en lækker lille kage – til et par personer 🙂 eller mig i to dage.

Hvor lyser den gule farve op, næsten om kap med solen i dag. Det er virkelig en smuk vinterdag.

Jette

Forrige indlæg

Det er hvidt derude

Næste indlæg

Kender du en vågekone ?

2 Kommentarer

  1. Min Servicehund

    Den ser skøn ud, bliver helt lækker sulten

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak 🙂 Den falder også fint i mig smag. God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal