For nogle år siden skrev jeg om, at jeg kunne vågne og glæde mig til at skulle pynte min julekage 🙂

I dag var det så ikke nogen kage, jeg glædede mig til at gå i gang med – men såmænd bare et helt almindeligt brød. Uden de store dikkedarer. Men bare at blande og ælte et helt almindeligt gærbrød.

Det er en skøn hverdagsting at gøre – synes jeg. Og ude af ovnen, ja så dufter det ganske lifligt.

Nu sidder jeg jo hjemme og skriver, så derfor kan det fint kombineres med brødbagning. Og i dag harmonerede det med nogle af de tanker, jeg gjorde mig, da jeg skrev min prædiken.

Tanken gik omkring livets brød og det levende vand. Det, med vandet udsprang af prædiketeksten til på søndag. Men både brød og vand er to helt dagligdags ting, som vi alle kender til. Men det er også to ting, som Jesus bruger, når han vil fortælle os noget om sig selv. Noget om, hvor vigtig han er for os. Livsvigtig. Som mad og drikke giver os liv og kræfter her i verden, så giver det levende vand og livets brød næring til vort åndelige liv. Vores tro og håb. Vort liv som kristne.

Ja, sådan kan en helt praktisk opgave føre til tanker om tro og håb 🙂

Må du få en dejlig weekend.

Jette