Eller hvad man nu kalder det, når en mand og en guitar indtager scenen og holder publikums opmærksomhed fangen i et par timer. En imponerende præstation  – og det var, hvad Niels Hausgaard gjorde i fredags, da jeg var til koncert med ham.

Jeg har aldrig før hørt ham live, men det var virkelig en unik oplevelse. Jordnær, til stede og med et skarpt blik for tidens strømninger, om det så var TV, Facebook, indenrigspolitik eller Trump. Med underspillet humor fik alle en svirp af Hausgaards skarpe tunge. På hans egen lune måde. Og understreget gennem små sange undervejs.

Det var en virkelig underholdnede aften, og en præstastion af en mand på 73 år. Hatten af for det. Og hele arrangementet var klaret primært ved frivillige kræfter. Det var i sig selv også imponerende. Musikforeningen Quedens stod bag alt forarbejdet – helt ned til at man kunne købe en lækker buffet inden koncerten og indtage den på Brorsonsminde. Et historisk sted med masser af atmosfære. Og dertil super lækker mad 🙂

Vidste du, at det er sundt at gå til koncert ? 🙂 I Kristeligt Dagblad læse jeg forleden om et eksperiment, som handlede om effekten af at gå til koncert! Og her var konklusionen, at personer, der havde deltaget i koncerter, syntes at deres helbred var bedre end dem, der ikke gik ud og deltog i kulturelle oplevelser. Det er da spændende.

Men som professoren udtrykte, så spillede flere ting ind. Både det sociale, at opleve noget sammen med andre. Og så kan musik også røre os på sin egen måde. Men hvor mange koncerter skal man så gå til om året, for at det ligesom har en effekt?

Han svarer: “Det lader til at tre om året er tilstrækkeligt. Det bliver ikke nødvendigvis bedre af, at du går til 10 koncerter. Men nul, en eller to er for lidt.”

Så nu er der vist ikke nogen undskyldning for ikke at gå til koncert 🙂

God mandag.

Jette