Rødbeder er meget fremme lige nu. Og de er også ok, men det kan være godt med lidt variation en gang i mellem. Jeg har en enkelt gang før bagt boller med rødbede, men i dag skal det have et forsøg mere.

Bollerne er bløde og lækre – men med en lidt anden farve end normalt 🙂 De smager ikke særlig meget af rødbede, men jeg tror alligevel, at de bedst egner sig til frokost eller eftermiddagskaffen. En rødbederugbolle på morgenbordet – det kan godt være, det vil afføde en kommentar eller to 🙂

Rødbederugboller (8 stk.)

75 gr. (1 stk.) revet rødbede

2 dl. mælk eller vand

½ dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt

2 spsk. olie

75 gr. rugmel

1½ tsk. groft salt

1 tsk. sukker

15 gr. gær

Ca. 300 gr. hvedemel

Skræl rødbeden og riv den groft. Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage. Æltes til en fin dej, der sættes til hævning 2-3 timer. Æltes igennem igen med let hånd, dejen kan godt klistre, hvis der tages for hårdt fat. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 20 minutter og afkøler på en rist.

Så er der farverige boller 🙂 Og en rødbede mindre i grøntsagsskuffen!

Må du få en dejlig weekend.

Jette