I går fyldte Peter 24 år 🙂 Som den yngste af mine tre børn, ja så er de ved at være så godt og vel voksne. Og dejligt at opleve og se, at de trives og kommer godt i vej – med et lidt gammelt udtryk.

Vi fejrede Peter i weekenden. For med voksenlivet følger også arbejdsdage i hverdagene, så nu bliver weekender dyrebare på en anden måde. Livet som studerende gav nogle andre friheder 🙂

Til en fødselsdag hører en lagkage – det blev denne. Ret så klassisk, med fløde, chokolade og jordbær – det smagte lækkert, og kagen er forlængst spist op 🙂 Den blev lavet uden husblas, så alle kunne spise med.

Fødselsdagslagkage (8 pers)

Lyse bunde:

3 æg

½ vaniljestang, korn herfra

125 gr. sukker

125 gr. mel

60 gr. smeltet smør

3/4 tsk. bagepulver

Bland vaniljekorn med lidt af sukkeret og kom det i en skål sammen med resten af sukkeret og æggene. Pisk til en luftig æggesnaps. Tilsæt det afkølede smeltede smør og pisk godt igennem. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen. Kom dejen i en springform (21 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen ca. 20 minutter ved 175 grader. Køler af og deles i to dele.

Jordbærpure:

400 gr. jordbær (evt. frosne)

75 gr. sukker

Sukker og jordbær blandes og trækker i køleskab, gerne natten over. Blendes.

Chokoladeganache:

65 gr. mørk chokolade, hakket

2 spsk. piskefløde

Bring fløden til kogepunktet og kom den hakkede chokolade i og rør til chokoladen er smeltet. Afkøles lidt, inden den kommes på kagen – der forinden er samlet.

Til samling af kagen:

½ l. piskefløde

Sæt en lagkagebund på et serveringsfad og sæt bageplast omkring. Alternativt kan ringen fra springformen bruges. Pisk fløden til forholdsvis stift flødeskum og kom den i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt en kant yderst langs plasten. Fordel jordbærpure inden i – der er lidt i overskud. Dæk puréen med flødeskum og læg den anden lagkagebund på. Pres let, inden den let afkølede ganache fordeles over. Sæt kagen på køl.

Inden servering fjernes kageplast og der sprøjtes flødeskum på siden.

Så er der en ret fin lagkage, som falder i langt de flestes smag 🙂

Jeg kunne faktisk godt spise et lille stykke nu – på en grå onsdag morgen 🙂

God dag.

Jette