Det er altid sjovt at prøve nyt mel, eller mel med historie. Ikke at jeg altid kan smage den helt store forskel, men det er ofte lidt anderledes at arbejde med.

På det økologiske høstmarked fik jeg købt et kilo mel, og noget af det kom i brug her 🙂 Ølandshvede malet på en stenkværn – et ret fint produkt. Så der er blevet bagt et par helt almindelige brød – det skal der også være plads til 🙂 Og som jeg har skrevet mange gange – så er nybagt brød noget ganske særligt 🙂

Grovbrød med Mel fra Forum

2½ dl. koldt vand

1 tsk. groft salt

5 gr. gær

2 spsk. olie

50 gr. rugmel

ca. 200 gr. mel fra Forum

Salt, gær og vand røres sammen. Olie og rugmel tilsættes inden Mel fra Forum kommes i lidt af gangen. Æltes til en fin og blød dej, sættes til hævning – lunt 3-4 timer. Æltes igennem igen og der formes et brød, som efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Brødet bages ca. 30 minutter. Afkøler på en rist.

Det blev et fint og lidt mørkere brød, med dejlig tæt krumme og god smag.

Og så lige en enkelt blomst 🙂

Tilbage i det sene forår købte jeg en af de her små poser med tørre knolde i – det var ved at være sidste udkald. Men hvis knolden kom i jorden og spirede, ville det være dejligt – og hvis ikke, så var det bare sådan det blev.

Men den spirede og voksede – og voksede, så der i dag står en fin og kraftig gladiolus ene og alene i et højbed 🙂 Så nu går jeg og glæder mig over at kunne klippe en blomst en gang i mellem – for hvor er det en fin blomst.

På endnu en kursus dag – god tirsdag.

Jette