Syrligt syltetøj – det kom af, at jeg i ferien syltede nogle ribs og mirabeller, og kom ikke helt nok sukker i – så det blev rimelig syrligt.

Men når syltetøjet kom i en lækker tærte med mazarintop, flødeskum og friske bær – ja så fungerede det meget godt 🙂

Så til mødet i aftes sammen med menighedsrådet, blev sådan en kage bagt.

Sommertærte (6-7 personer)

Mørdej

125 gr. mel

65 gr. smør

25 gr. sukker

evt. lidt cremefraiche eller koldt vand

Smørret smuldres i mel og sukker og dejen samles let og lægges på køl, til den skal bruges.

Mazarinmasse

60 gr. smør

60 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

35 gr. marcipan

1 æg

50 gr. mel

Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen inden marcipan i små stykker tilsættes. Piskes med inden ægget piskes i. Vend til sidst melet i og rør grundigt rundt.

4-5 spsk. syrligt syltetøj

ca. 100 gr. frisk frugt

2 dl. piskefløde

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform ( ca. 18. cm i diameter) med dejen. Fordel syltetøj i et jævnt lag og kom mazarinmassen over. Bag tærten ved 175 grader 20 – 25 minutter. Prøv gerne med en tandstikker om dejen slipper pinden. Tærten køler af i formen.

Pisk fløden til skum og fordel med rund hånd på kagen og pynt med friske bær – hindbær, bromhær, kirsebær. Alt efter hvad haven eller Netto har den dag 🙂

Og så er kagen klar til at blive serveret. Det er faktisk en ret lække sag.

På det første menighedsrådsmøde efter en lang sommerpause, så var det godt med en god kage til kaffen 🙂 Vi skulle lige op i omdrejninger igen.

I dag venter næste møde, denne gang sammen med personalet. Der er altid en del planlægning her på kanten af efteråret. Men også rart at komme i gang igen.

God onsdag.

Jette