Jeg har spist for få jordbær i år. Det besluttede jeg lige i går 🙂 Så på min tur rundt i Lidl stod der heldigvis en bakke med danske jordbær – de kom med hjem. Og kom senere oven på kagen her.

En skøn kage, lidt mazarinagtig med lækker chokolade, flødeskum – og jordbær. Det er altså ret godt! og noget af det mest sommerlige jeg kan tænke mig – måske lige overgået af en pavlova 🙂 Friske bær, sukker og flødeskum – det klinger ret godt sammen.

Jordbærkage (4 pers.)

100 gr. smør

100 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

75 gr. marcipan i små stykker

2 æg

75 gr. mel

1 spsk. abrikoslikør – eller anden likør

50 gr. chokolade, grofthakket

1 dl. piskefløde

100-150 gr. jordbær

Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt marcipanen og pisk det grundigt sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel og likør i dejen og fordel det godt rundt. En springform (16-18 cm i diameter)  får bagepapir i bunden inden dejen hældes i. Bager 30-35 minutter ved 175 grader.

Når kagen kommer ud af ovnen fordeles chokoladen ovenpå, og den smelter ved varmen fra kagen, og glattes lidt ud.

Køler helt af, inden den pyntes med flødeskum og overskårne jordbær.

En helt igennem lækker kage 🙂 Som tilligemed er ret let at lave og samtidig ser godt ud.

Peter kom ned og så kagen og undrede sig, hvorfor så fin en kage en helt almindelig onsdag ? Forklaringen med, at det var jordbærtid, blev købt, og så gik han ovenpå med et stykke kage på sin tallerken. Tilfreds med lige at være hjemme til kagetid 🙂

God torsdag.

Jette