Det er fredag, og der er ikke mere kage i huset – så der må lige bages en lille kage.

Den er inspireret af en, jeg har lavet før, men nogle af ingredienserne er byttet ud. Så i denne bruges almindelige salte pistaciekerner og mørk chokolade.

Det er virkelig en hurtig lille sag at lave, og smager godt – men gør cookies ikke altid det 🙂

Kæmpe cookie med salte pistaciekerner

35 gr. smør

75 gr. rørsukker

1/4 tsk. groft salt

1 æggeblomme

25 gr. havregryn

50 gr. mel

25 gr. salte pistaciekerner

25 gr. chokolade

Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggeblomme og pisk det godt sammen. Hak pistacie og chokolade groft og bland det i dejen sammen med salt, havregryn og mel. Rør det sammen – det kommer ikke til at hænge helt sammen, det smuldrer lidt. Kom dejen i en lille tærteform (ca. 15. cm i diameter) og pres dejen godt sammen. Bages ca. 15 minutter ved 200 grader. Afkøles.

Chokoladeganache

50 gr. chokolade (evt. halv lys og halv mørk)

25 gr. piskefløde

1 tsk. glucosesirup

Varm glucose og piskefløde op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Rør til det hele har samlet sig til en glat og skinnende masse. Hældes over den kolde cookie kage og sættes på køl.

Nu er den klar til at servere – og spise 🙂

Og så blev det weekend – jeg håber du får en dejlig weekend.

Jette