Aftensmaden i aftes var en skøn gang kylling i masser af krydderier – opskriften fandt jeg hos Valdemarsro.

Til retten passede det også fint med noget brød, så det blev til et fladt madbrød. Let at bage og så smager det rigtig godt, og kan ristes dagen efter 🙂

Fladt madbrød

2½ dl. koldt vand

2 spsk. olie

1 tsk. groft salt

10 gr. gær

100 gr. durummel

ca. 300 gr. hvedemel

Pynt nigella frø

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Hvedemelet lidt af gangen. Æltes godt igennem og sættes så til hævning en 2 – 3 timer.

Når det er ved at være spisetid, tændes ovnen på 225 grader. Dejen æltes igennem og rulles ud til et fladt rundt brød. Lægges på en plade med bagepapir og brødet prikkes grundigt med en gaffel. Drys nigella frø over og dryp med lidt olie til sidst.

Bages ca. 15 minutter. Afkøler lidt, og så har du et lækkert brød. Det rækker til 5-6 personer.

Weekenden har budt på både 70 års fødselsdag og lidt maler arbejde. Sternbrædderne til sommerhuset har fået en gang linolie.

Nu er de tilbage på grunden og venter på husets videre fremfærd.

En tur ned til vandet blev det også til – i helt stille vejr og med en smuk skumring og masser af svaner på vandet.

Mandagen nydes – og så venter en ny arbejdsuge 🙂

Jette