Luksus havregrynskugler

Jeg er stor fan af havregrynskugler. Der er blevet lavet utallige af dem i dette hus 🙂 Og pigerne har også planlagt, at det er noget af det, de skal have lavet inden det bliver jul.

Jeg fik dog lige lyst til at prøve en variant af den klassiske udgave – nemlig med rom og ekstra chokolade. Det er ikke let at se forskel pĂĄ disse og sĂĄ de almindelige, men smagen er mere intens. Jeg tror, der skal laves lidt flere 🙂

Luksus havregrynskugler (en lille portion)

40 gr. smør

25 gr. mørk chokolade

40 gr. flormelis

60 gr. havregryn

1 tsk. vaniljesukker

1 spsk. kakao

1 spsk. rom (eller anden spiritus eller vand)

Smuldr de tørre dele sammen og tilsæt spiritus til at samle det hele med. Massen trilles til små kugler, der evt. rulles i kokosmel.

Det er virkelig en enkel opskrift, men den holder – ogsĂĄ i luksus udgaven 🙂 Der forsvinder nok et par stykker i takt med at prædiken og andre forberedelser bliver klaret.

God onsdag – pĂĄ en grĂĄ og rĂĄkold vintersolhvervsdag. Godt det vender nu 🙂

Jette

Forrige indlæg

Børnehavejul

Næste indlæg

Sidste dag pĂĄ kontoret …

2 Kommentarer

  1. Aase

    Havregrynskugler er en lækker klassiker. De smager også godt med kaffe i stedet for rom.

  2. Jette Holm Rosendal

    Enig 🙂 Det er lidt sjovt at et så enkel ting har holdt gennem generationer.
    Glædelig jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal