Jeg er stor fan af havregrynskugler. Der er blevet lavet utallige af dem i dette hus 🙂 Og pigerne har også planlagt, at det er noget af det, de skal have lavet inden det bliver jul.
Jeg fik dog lige lyst til at prøve en variant af den klassiske udgave – nemlig med rom og ekstra chokolade. Det er ikke let at se forskel på disse og så de almindelige, men smagen er mere intens. Jeg tror, der skal laves lidt flere 🙂
Luksus havregrynskugler (en lille portion)
40 gr. smør
25 gr. mørk chokolade
40 gr. flormelis
60 gr. havregryn
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakao
1 spsk. rom (eller anden spiritus eller vand)
Smuldr de tørre dele sammen og tilsæt spiritus til at samle det hele med. Massen trilles til små kugler, der evt. rulles i kokosmel.
Det er virkelig en enkel opskrift, men den holder – også i luksus udgaven 🙂 Der forsvinder nok et par stykker i takt med at prædiken og andre forberedelser bliver klaret.
God onsdag – på en grå og råkold vintersolhvervsdag. Godt det vender nu 🙂
Jette
Aase
Havregrynskugler er en lækker klassiker. De smager også godt med kaffe i stedet for rom.
Jette Holm Rosendal
Enig 🙂 Det er lidt sjovt at et så enkel ting har holdt gennem generationer.
Glædelig jul.