Det har været jul! 🙂 Skønne dage, som er forsvundet som dug for solen. Dage med besøg i Nord og Vest og midt i landet – samtaler, sjove historier og masser af minder er blevet delt. Og en mængde lækker mad er blevet spist.

Så da huset i dag blev lidt mindre befolket og arbejdet kaldte, så blev der bagt brød. Jeg har savnet det.

En af mine julegaver var en ny lille brødform – fin, med runde hjørner og slip-let overflade. Nu skulle den afprøves og dermed erfares, hvor stort eller lille et brød, der passede i den form. Her kommer forsøg 1 🙂

Lille kernebrød

15 gr. gær

1 tsk. groft salt

1 spsk. honning

1 dl. surmælksprodukt

2 dl. vand

1 spsk. olie

25 gr. havregryn

50 gr. stenalder / müsli blanding

ca. 300 gr. mel

Udrør gæren i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser og rør og ælt dejen sammen. Kom hvedemelet i lidt ad gangen. Sættes til hævning et par timer.

Æltes igennem igen, formes til et brød og lægges i den lille form. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages 30-35 minutter.

Vendes ud af formen og afkøler på en rist.

Det var en meget passende størrelse dej. Og formen levede i den grad op til sit navn: Slip-let. Der var ikke en krumme dej i formen og brødet faldt bare ud af formen 🙂

Og så smager brødet slet ikke af jul – god torsdag.

Jette