Sommerbryllup – andet afsnit

Her forsætter andet afsnit om vores dejlige sommerbryllup. Det kan kun anbefales at blive gift. Vi glæder os i hvert fald daglig over det, og tænker tilbage på dagen med masser af glæde og taknemmelighed.

Diva til bryllupsfest

“Et øko bryllup” kaldte Trine vores bryllup med et smil på læben 🙂 Og sådan sammenlignet med et helt gennemsnitligt bryllup, så skilte vi os nok lidt ud. Men fik til gengæld det bryllup og den fest, vi havde håbet på.

Med øko – tænker Trine på, at meget var hjemmegjort. Således også siruppen til velkomstdrinken, hvor frosne bær gjorde det ud for isterninger.

Kjolen er jo lidt et kapitel for sig. I hvert fald tænkes der meget over den, og der tales meget om den både før, under og efter brylluppet.

Jeg vidste, at jeg ikke ville være hvid brud med slør og slæb. Det er slet ikke mig, og passede slet ikke til tanken om det afslappede bryllup med telt og fest i haven. Jeg havde tænkt en kjole i lyse sommer farver, let mønstret og med et lidt skævt snit. Det blev ikke noget af det 🙂 Men en enkel klassisk cremefarvet kjole. Og hvor jeg var jeg glad for den – det var lige mig.

Kjolen blev købt på boozt.com – på udsalg. For mig var materialet vigtigt. Så mange kjoler blev fravalgt alene på grund af stoffet, de var lavet af. Min kjole var i bomuld, silke, viscose og lidt polyester – det sidste ville jeg gerne have undgået, men det var virkelig svært at finde en kjole, hvor det ikke var i. Jeg er ikke vild med kunststof, når det handler om tøj – men det er vanskeligt at finde fine kjoler, hvor det ikke er i.

Kjolen passede næsten. – Jeg syede to små indsnit på ryggen, for at give lidt mere facon, men derudover var det bare en drøm at trække kjolen over hovedet – og se fin ud 🙂 Jeg var ret vild med den lidt dybe åbning i ryggen.

Brudebuketten havde jeg ikke ansvar for. Ole ville gerne stå for den – så han spurgte ind til yndlingsfarve og særlige ønsker – men derudover var det ham, der bestemte. Og se hvilken smuk buket det blev:

Den passede bare så fint. Den havde i øvrigt lidt grønt, som mindede om en plante, min mor altid havde stående, da jeg var barn. Så på en måde var hun lige lidt med, selv om hun jo ikke lever mere.

En bryllupsdag er på mange måder en lang dag – og dog spurter tiden afsted. Men fordi vi havde valgt at holde reception for mange og fest for færre – så blev der en pause, hvor de mange tog afsted, og hvor der skulle gøres klar til aftenens fest. Der havde vi valgt at tage gæsterne med på tur – en lille gå-tur langs vandet og igennem skoven. Alle blev hentet i en bus og bragt tilbage igen – og det var fungerede faktisk rigtig godt – at komme ud, bevæge sig lidt og få talt lidt på kryds og tværs.

Maden er naturligvis vigtig. Her havde jeg helt overladt det til kokken at styre slagets gang. Så jeg kunne læne mig tilbage og blot nyde maden.

En let og lækker kyllingesalat til forret.

Grillede rustikke koteletter og mørt oksekød serveret med grillede grøntsager, grøn kartoffelsalt og en kernesalat. Dertil forskellige dressinger, der ikke havde set skyggen af creme fraiche 🙂

Og til dessert marengs kage med friske bær og en gateau Marcel. Mit livs første. – Da kokken hørte, at jeg aldrig havde smagt den lækre chokoladekage, sagde han meget beslutsomt, at så var det til mit bryllup, jeg måtte smage den kage. Og den var virkelig lækker. Måske jeg skal prøve at bage den en dag 🙂

Natmaden stod vi selv for – men anrettet af børn og svigerbørn. Lidt ost og lun leverpostej – med hjemmebagt brød.

Der var musik under festen – et glimrende anlæg lånt på Oles arbejde kunne fint klare opgaven. Og pigerne havde lavet playliste, så der også var musik til både dans og brudevals 🙂

Økonomien – ja, jeg har været meget i tvivl om, hvorvidt det emne skulle med. Men på den anden side, enhver ved, at en fest koster.

Den største udgift var klart maden – drikkevarer var hentet i Tyskland. Vinen var bestilt gennem den lokale vinhandler. At leje telt med gulv, borde og stole løber også op. Men gør, at du jo kan holde din fest, præcis der, hvor du selv gerne vil.

Den hjemmebagte bryllupskage, de mange macarons og en masse små chokolader, vi havde fået foræret, var med til at holde udgiften nede til receptionen. Her var det dyreste de købte pålægsfirkanter.

Så prisen for dagen blev ca. 40.000 kr. Men var det hele værd – i selskab med 110 mennesker til reception, og 40 personer til fest om aftenen. Prisen er eksklusiv tøj, brudebuket og ringe.

Jeg nåede knap nok at opdage, om de forberedelser og tanker, vi havde gjort om dette og hint, om det nu også fungerede – men det tror jeg. Vi har i hvert fald kun fået søde tilbagemeldinger på dagen og festen.

Og så sidder jeg her og har skrevet om hele dagen, alle forberedelserne og de mange indtryk. Og har hele tiden kunnet se det tydelige bevis af dagens betydning på min finger 🙂

Den fineste vielsesring. Enkel, glat og lige mig – og med min kære mands navn indgraveret i.

Nu har vi næsten været gift i to måneder – og synes stadig, at det er det helt rigtige for os 🙂

Jette

Forrige indlæg

Skønne september

Næste indlæg

Marcipan cookies

4 Kommentarer

 1. Lene

  Jeg nyder dine indlæg om jeres bryllup, og jeg synes at I havde valgt den rette måde at fejre det på. Din kjole er så smuk, den klæder dig utroligt godt.

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Lene. Tak for dine søde ord og kompliment. Ja et bryllup er en særlig fest, og så er det dejligt, at det kunne lykkes at arrangere det til glæde for både os og vores gæster 🙂

 3. Aase

  Det lyder rigtig dejligt og kjolen er helt fantastisk ��

 4. Jette Holm Rosendal

  Tak Aase. Jeg er også selv begejstret for kjolen – og lidt ærgerlig over, at jeg næppe kommer til at bruge den mere end den ene gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal