For år tilbage – da jeg læste og spiste meget vegetarisk mad, da var Kirsten Skaarups kogebøger nogle jeg tit kiggede i og fik inspiration fra. Nu har medierne skiftet – så ud over bøger er der jo blogs 🙂 og en sådan har hun også. Og her fandt jeg forleden en spændende opskrift på en tærte. Kirsten Skaarups opskrift på tærtedejen er nemlig med jordnøddesmør (peanutbutter). Det måtte prøves! Hendes opskrift var helt vegansk – det blev min ikke. Jeg valgte at lave fyldet med æg og fløde 🙂 Jeg er mest til mad, der består af det, man forventer, og ikke noget erstatning, der ligner 🙂
Vegansk tærtebund – vegetarisk fyld (3-4 personer)
100 gr. mel
50 gr. fuldkornsmel
75 gr. peuanutbutter
ca. ½ dl. koldt vand
lidt salt
Det hele blandes og dejen samles og hviler lidt, inden den rulles ud og kommes i en tærteform – min var 20 cm i diameter.
Forbag 10 minutter ved 200 grader.
Fyld:
1 porre, i skiver
1 spsk olie
200 gr. squash, i skiver
1 tomat, i skiver
salt, peber, timian
Svits porre i olien og lad det simre lidt. I den forbagte bund kommes porre, dernæst taglagt squash og til sidst tomat. drys med salt, peber og lidt tørret timian. Bag tærten videre i 10 minutter.
2 æg
2 spsk piskefløde
25 gr. revet parmesan
peber
Det hele piskes let sammen og kommes over den forbagte tærte, bages færdig ca. 20 minutter.
Det var en udmærket tærte. Men bunden er ret hård, men smagte fint og lidt anderledes. Men som et bud på vegansk tærtebund, så fungerer det altså godt.
På en solrig onsdag.
Jette
Karen
Ja, erstatningsmad er ikke noget for nogen af os. Når jeg er i mit mere drillesyge hjørne, morer jeg mig meget over at sige til veganere, at gulerødder SKRIGER, når de bliver trukket op af jorden ;-)Det morer veganerne sig ikke så meget over, men hvad…så ka' de lære det 🙂